Translate

lördag, december 22, 2007

Fakisimil från Sundsvalldragons.com


Drakfest i derbyt!
Dragons @ Jämtland 84-63
(15-21, 20-12, 24-15, 25-15)

Poänggörare

Dragons; 19 Alex Wesby, 17 Joakim Kjellbom, 13 Mike Palm, 13 Srdan Subotic, 12 Adam Alexander, 7 Pero Vasiljevic, 3 Per Hultman-Boye.

Jämtland; 20 Adnan Chuck, 16 Tim Withworth, 10 Doremus Bennerman, 7 Anton Säwström, 4 Andrew Mitchell, 4 Joakim Eriksson, 2 Marko Djuric

En match som började i uppförsbacke kunde avslutas i fritt fall, vi visade ännu en gång att vi är som allra läckrast när vi kan kontrollera matchen defensivt. Och det 'är faktiskt vad vi gör de sista 26 minuterna av dagens fight.
Vi lyckas utnyttja våran size och vi gör det bra, vi gör det stabilt och vi sätter ännu ett par stora skott när poängtavlans ledning var för knapp.
Oerhört skönt att få gå till julfirande med gott samvete och två solida matcher.

Fullsatt, nä överfullt i Östersunds kokheta hall och det var fullt blås redan från första insläpp.
Redan på uppvärmningen var kortsidan i gång med sitt sjungande oc h härjande och det är det som är så fantastiskt med att lira boll.
Mycket känslor och litervis med adrenalin och det är kvällar som denna vi lever för.
Bollen kastas upp och det börjar ganska skakigt från bägge lag, turnovers, snabba avslut och defensiva misstag, och det är bara att hoppas att webb-tvtittarna inte gav upp på oss redan här.
Det är vittklädda Jämtland som drar i ett par trippletter och kan skapa en 10-18 ledning i slutet av första och håller ledningen perioden ut.
Känns som vi trampar vatten och vi fastnar både med boll och fötter och det är många frustrerade miner där ute.
Men efter knappa fyra minuter i andra och minus 9 (19-28f) år vi äntligen av oss vantarna och vi börjar lira boll, ett par raka shutdowns samtidigt som vi börjar ta för oss i färgen.
9-2 run och vi ser ut som de stolta Drakar vi är.
Vi fortsätter spela ett smart och stort försvarsspel och avslutningen är magnefik, 8-0 och en tvåpoängsledning i halvlek, 35-33.
I halvlek pratar vi om att fortsätta dumpa in bollen, vi har storlek på alla fem positioner och utnyttjar det bra.
Samtidigt som vi nu tagit över matchen defensivt, vi hittar lösningar, vi följer våran gameplan på deras setplays till nära perfektion och det är vattnas i ögonen på coachbänken.
Vi förljer upp runnen i andra quartern och först efter fyra minuter lyckas Jämtland göra poäng på två straffkast.
17-2 och här har vi dragit åt snaran runt den här fighten. Dock ska man ödmjukt veta att vad som helst kan hända i Tegeltemplet, och med en fyrsiffrig publik i ryggen är Älgarna starka.
Vi fortsätter att stänga ner butiken och håller Jämtland borta från vår korg och låter oss inte bli slagna i en mot en situationer utan en solid hjälp där bakom.
Hela vägen in i fjärde håller vi upp intensiteten och får springa i ett par transitionpoäng.
När Jocke dunkar i tre raka är det som luften går ur hela hallen, förrutom uppe i ena hörnet där de ditresta Drakarna sitter, sällen har sponsorer och funktionärer i kostym jublat så högt som då!
Underbart med sånt stöd en match som denna, tack Anders och Anders för ett lysande arrangemang, ikväll är vi era fans!
Alex, Jocke, Mike var alla stora i färgen idag, skönt att vi klarar av att följa vår gameplan punkt för punkt. Imponerande att hålla erkänt välskjutande Jämtland på 63 poöng, och ännu större med tanke på att vi släppte in 28 poäng under de första 13minuterna...

Nu väntar ett par dagar i julens och tomtenstecken, vi njuter och är mäkta stolta över att våra tre raka segrar. Skönt med julefrid...

Men, misströsta inte, snart är vi tillsammans igen, 28:e kommer de gröna från kringelstan upp till suveräna Sporthallen och då blir det full fart igen.

Tills dess önskar vi alla en riktigt god och drakfylld jul!

Go Dragons!


/Pontus, Ast. coach

1 kommentar:

Supermamsen sa...

Undrar jagvad du gillar bäst själva basket spelt eller gubbarna"?


Kramis

GOD JUL