Translate

tisdag, december 25, 2007

Inspirationen har gjort att jag börjat att skriva en novell
Här kommer början, tala gärna om vad ni tycker i kommentarerna, har ingen titel ännu:


-------------------------------------------------------------------------------------


Hon satt vid köksbordet, där hon alltid brukade tillbringa mornarna och tittade ut genom det lite dammiga fönstret. Genom fönstret såg hon hur mammorna började välla ut genom dörrarna och insåg plötsligt att klockan redan var halv åtta. I samma andetag som hon insåg tidpunkten så blev hon varse sig själv och sin tillvaro, det var som att se ett litet ögonblick i en dagsländas korta liv genom en lins. Hon skakade av sig känslan och försökte fokusera på vad som skulle hända under dagen. Känslan sa henne att det borde vara onsdag, hon visste inte så noga men känslan av att det var något särskilt kom krypande mot hennes medvetande som myror i benen. Benen bytte ställning under bordet och sockerdrickskänslan gav sakta med sig.

Hur länge hade hon suttit där egentligen? Med en suck drog hon handen genom det testiga nötbruna håret eller mörkt råttfärgat hår som hon hade sagt till de få vännerna med ett rått skratt. Känslan av fett på fingrarna sa henne att det nog var längesedan som hon skötte hygienen riktigt. Om det var onsdag idag så måste hon av det skitiga håret att döma gissa att det nog var mer än fem dagar sedan hon duschade sist. Långsamt kröp en oroskänsla över henne, Hon hade ingen aning vad som hänt under dagarna som gått.
Med en suck och en sista blick genom fönstret steg hon upp från stolen och svepte morgonrocken tätare runt kroppen. Hon såg sig omkring runt köket och tittade på den vita, billiga IKEA inredningen och undrade om det någonsin var möjligt att få dem fläckfria. Med ett litet leende så tänkte hon att det nog var omöjligt. Ibland blev hon så trött på att allt i svenska lägenheter var intill döden standardiserat och tiden hade på de flesta ställen stannat i 60-talets miljonprojekt. Det var därför lite knöligt att få plats med bänkdiskmaskin, kaffebryggare och mikrovågsugn. Mikron hade hon löst genom att sätta upp en hylla på väggen och förlänga sladden. Det var väl inte världens vackraste lösning tänkte hon, men den var i alla fall praktisk. Till köksbord hade hon ett gammalt klaffbord med Perstorps platta – jättefult men outslitligt. Det enda som hänt med skivan var att den var en aning mattare på vissa ställen.
-------------------------------------------------------------------------------------

Är väl ingen Strindberg direkt men uppskattar goda råd då jag är alldeles ny på detta..

//Skrivar mamman

1 kommentar:

Supermamsen sa...

Du är grym på att skriva"

Fortsätt

Tänk vad många talanger du har"