Translate

fredag, januari 11, 2008

The Harlem Globetrotters....Tittar för andra gången på en jättebra sportdokumentär på Tv4 Sport. Det är så kul att få lära sig om något som funnits med sedan man var liten och långt innan det. Jag älskade att titta på Harlem Globetrotters när jag var liten.

1 januari 1950 var ett stort datum då de spelade en NBA-match i Madison Square Garden. Det var fullsatt och 7 000 människor som stod utanför och inte kom in. Det hade verkligen kunnat bli upplopp. Det som var så kul var att dessa sk trickgubbar vann mot Lakers. Lite cool eftersom de inte togs på allvar.

Mannie Jackson ägare till Harlem Globetrotters såg en film där de medverkade vid 8 - 10 års ålder och började spela basket efter detta och fick det som sin passion.


Nat "Sweetwater" Clifton var den första svarta NBA spelaren. Han kom från Harlem Globetrotters så det var en dubbel seger. Efter detta blev det lättare att integrera svarta med de vita i basketen i USA. Han spelade för New York Knicks.

Obama börjar filmen med att säga att det är likadant att se en skicklig basketspelare som en fantastisk jazzmusiker. Håller helt med...

Basket är vackert, kul, intressant och actionfyllt spel.

//Basketmamman

Inga kommentarer: