Translate

torsdag, januari 10, 2008

ÅNK!


Har du ånk?


Verkar det bekant?Jag blev nyligen diagnostiserad ånk (åldersbetingad nedsättning av korttidsminnet)Så här visar sig symptomen….Jag bestämde mig för att tvätta cykeln. När jag på väg till garaget upptäcker posten i hallen.Bäst att kolla posten innan jag tvättar cykeln, säger jag till mig själv. Jag lägger nycklarna på bordet, kastar reklamen i papperskorgen och märker att den behöver tömmas.Därför lägger jag räkningarna och ett brev med en svarsblankett på bordet och bestämmer mig för att tömma papperskorgen först. Eftersom jag trots allt går förbi en brevlåda när jag ska till pappersinsamlingen kan jag lika gärna posta svarsblanketten. Men då behöver jag en penna.Mina pennor ligger på skrivbordet i arbetsrummet, så jag går in dit och hittar en flaska juice som jag börjat dricka ifrån. Jag ska börja leta efter pennan, men först måste jag flytta juicen så jag inte råkat spilla på skrivbordet.


Juicen håller på att bli varm och bör sättas in i kylen.På väg till köket får jag syn på en blomvas som står på bänken. Blommorna behöver vattnas, så jag ställer ifrån mig juicen på bordet.Då ser jag mina solglasögon som jag letat efter hela förmiddagen. Det är bäst att jag lägger dem på mitt skrivbord men först måste jag vattna blommorna.Jag lägger glasögonen på köksbänken och fyller vattenkannan med vatten. Då får jag plötsligt syn på fjärrkontrollen till TV´n.Någon har lagt den på köksbordet.I kväll när vi ska se på TV kommer vi att få leta efter kontrollen, men ingen kommer att tänka på att den ligger på köksbordet.Jag bör lägga den där den ska vara, men först ska jag vattna blommorna.


Jag häller lite vatten i vasen, men de mesta hamnar på golvet. Jag lägger tillbaka kontrollen på bordet och går för att hämta en trasa. Så går jag ut i hallen igen för att försöka komma på vad jag hade tänkt göra.Vid dagens slut är cykeln fortfarande smutsig, svarsblanketten har inte blivit postad, det står en flaska med varm juice på bänken, blommorna är vissna, jag kan inte hitta någon penna, jag kan inte hitta fjärrkontrollen till TV´n, jag kan inte hitta mina glasögon och jag har ingen aning om vart jag lagt nycklarna till cykeln.


Jag försöker komma på varför jag inte gjort något idag. Det är förbluffande för jag vet att jag har varit upptagen hela dagen och jag är helt FÄRDIG.

Inga kommentarer: