Translate

fredag, mars 14, 2008

Saxat från Sundsvall Dragons hemsida och Pontus Frivold asst. coach


Nu är det upp till oss!
Näst sista hemmamatchen innan kvartsfinalerna rullar igång.
Med fem raka vinster i ryggen, senast borta mot Akropol i tisdags, gör vi oss nu redo för en riktig batalj på hemmaparketten.

Nykomlingarna från Sjuhärad är det enda lag vi inte vunnit mot iår så där har vi en uppgift att bemästra. Borås spelar för sin fortsatta existens i årets basketliga då det är en tuff kamp längs slutspelsstrecket.
Bland knallarna känner vi igen två Drakar från ifjol; Michael Kingma och Henrik Carlsson, samt Rasmus Tordne som bar Drakdräkten för ett par säsonger sedan. I Borås finns också landslagsmeriterade Christopher Anrin och Jonas Larsson, samt lille kvicke Dennis Springs som spelat stor basket i år. Ryan Mcdade är enligt skyttel-skvaller redo för spel igen efter sin handledsskada och det ger Borås lite mer djup.

Ända sedan slutsignalen i Rinkeby i tisdags har vårat fokus handlat om den här fighten, mycket om de saker som vi behöver förbättra men också på hur vi ska få stopp på Borås.
Vi har jobbat mycket med detaljer, alltid detta tjat om detaljer säjer kanske de erfarna Drakrapportsläsarna, men det är just vad det handlar om.
En stegisättning där, ett välscoutat spel här och korrekt vinkel på screenen kan vara skillnaden mellan vinst och förlust, och det är ju det som gör basket till inte bara Norrlands utan världens bästa sport!

Vi har sedan segern i tisdags chansen att ro seriesegern i hamn,två hemmavinster är vad som krävs för att komma etta och det känns tryggt att ha avgörandet i våra egna händer, och vi har det på vår fantastiska norrlänska parkett och vi har det med Sveriges bästa publik i ryggen. Vi har en gemensam uppgift framför oss ikväll, kriga, slita, jaga, hetsa, kämpa, outsmarta, lira och njuta tillsammans tills vi har lyckats med kvällens uppdrag!
Skrik högt och vackert!

Go Dragons!

/Pontus, Ast. coach

Inga kommentarer: