Translate

måndag, augusti 11, 2008

Om Snoop Dogg....

Psst! Bilden fungerar utmärkt som skrivbordsunderlägg, varsågod!


Snoop Dogg


Information

Födelsenamn: Calvin Cordozar Broadus, Jr.

Född: 20 oktober 1972 (35 år)

Bakgrund: Los Angeles, USA

Genre: Hiphop

Aktiva år

(rappare) 1992 -
(skådespelare) 1998 -

Skivbolag Death Row (1992 - 1997)
Interscope (1992 - 1995) (2002 - nutid)
Universal (1992 - 1997) (2002 - nutid)
No Limit (1997 - 2002)
Priority (1997 - 2002)
TVT (1999 - 2005)
EMI (1997 - 2002)
Star Trak (2002 - 2005)
Geffen (2004 - )
Doggystyle (1995 - )

Artistsamarbeten Tupac Shakur, Dr. Dre, Xzibit, The Game, Kurupt, Dat Nigga Daz, Nate Dogg.

Hemsida: www.SnoopDogg.com.

Calvin Cordozar Broadus, känd under artistnamnet Snoop Dogg, tidigare Snoop Doggy Dogg, född 20 oktober 1972 i Long Beach i Kalifornien, är en amerikansk hip hop-artist, sångare och producent. Han debuterade på Dr. Dres The Chronic från 1992 och släppte sin första egna skiva året därpå, den kritikerrosade skivan Doggystyle. Han har också skrivit låtar med bland annt Bow Wow, Ice Cube, Nate Dogg, Warren G och Dogg Pound.

Snoop Dogg har medverkat i många andra branscher; han har bland annat gett ut licensierade porrfilmer (med hans namn, men där han ej medverkar).

Han medverkar som karaktären "Crow" i TV-spelet Def Jam: Fight for NY och i filmerna Soul Plane, Starsky & Hutch, Bones och Training Day. Han har även medverkat i TV-serierna Weeds, Las Vegas och Prison Break.


Diskografi

1993 - Doggystyle
1996 - Tha Doggfather
1998 - Da Game Is to Be Sold, Not to Be Told
1999 - No Limit Top Dogg
2000 - Tha Last Meal
2002 - Paid tha Cost to Be Da Bo$$
2004 - R&G (Rhythm & Gangsta): The Masterpiece
2006 - Tha Blue Carpet Treatment
2008 - Ego Trippin'

Hämtat från Wikipedia.

Inga kommentarer: