Translate

fredag, september 19, 2008

En kvart om dagen...Vilket supermaterial jag hittade för barn med läs- och skrivsvårigheter. Tänk om detta funnits när mina barn var små. Inte för att alla har haft läsproblem eller så men det är ju jättebra att ha bara som inspirationsmaterial för att hjälpa dem komma igång med läsning också.

Jag tror jättemycket på den här idén för den är också lämplig för barn med koncentrationssvårigheter.

Supertumme upp!

Fallerej Förlag

Lite fakta:

Från början framställdes material under namnet Fallerej Produkter. Fallerej Förlag är ganska nytt och grundades 2005. Själva namnet Fallerej kommer av att i en av de första publikationerna hade man i layouten bokstäver som föll ner över en kant.

Materialet var tänkt för barn med läs- och skrivsvårigheter och tanken gick till den gamla rebusen: faller I, faller A, faller alla. Därefter var det logiskt att förlaget fick namnet Faller Ej. Loggan utformades sedan som ett skyddsnät eller som en skål för att inget/ingen skulle falla igenom.

Jag blir så glad att hitta människor med bra och kreativa lösningar som även hjälper andra med sin idé. Hoppas detta blogginlägg kan ge dem ännu mera skjuts framåt. Deras produkt är så bra att den nog borde sälja sig själv annars.

//gladmamman

Inga kommentarer: