Translate

torsdag, september 11, 2008

Faksimil från CrossnetKirk Franklin arrangerade glädjefest i Örebro
Idag

Han sjunger nästan aldrig. Bara i ett par låtar får publiken i den närmast fullsatta Conventum Arena i Örebro lyssna till den amerikanska gospelstjärnans sångröst. Men han är inte desto mindre aktiv. Kirk Franklin ropar, dansar, jublar, rappar och skrattar mest hela tiden och liknar en värd som bjudit in till glädjefest. Sånginsatsen står två män och fyra kvinnor för, som var för sig skulle kunnat ha sin egen konsert och som tillsammans låter som en fullskalig gospelkör.

Den här kvällen uppstod det kärlek mellan Kirk Franklin och den svenska publiken. Det illustreras kanske bäst genom avslutningen där amerikanen, tillsammans med sitt 13 man starka band och sångare, återkom ett par gånger till publikens, minst sagt, ihärdiga klappande. Med armarna i kors och lätt skakande på huvudet log Kirk Franklin sitt stora leende, som en gest av tacksamhet för publikens kärleksfulla mottagande.

Kombinationen av den otroliga energi som pulserade ut från scen och genom hela publiken i de dansvänliga låtarna, den vibrerande stämningen i de vackra, stillsamma sångerna och Kirks ärliga och raka ord om Guds nåd och sina egna tillkortakommanden, lär inte ha lämnat någon oberörd.

Johanna Resare från Västerås och Caroline Wahlberg, nu bosatt i Eskilstuna, var inspirerade efter kvällen.
- Ja, man får ny energi och blir peppad på nytt, sa Johanna och Karoline nickade samstämmigt.
Båda tyckte att den bästa låten under kvällen var ”My life is in your hands”.
- Det var en av de första låtarna jag sjöng i en gospelkör, berättade Caroline.

Konserten i Örebro var Kirk Franklins första i Sverige. Men får publiken och Kirk som de vill var det inte den sista, för innan han går av scen öppnar han upp för ett återbesök: ”See you next year!?”, ropar han och bränner av ytterligare ett stort leende och rycker på axlarna i en frågande gest. Gensvaret från publiken talar sitt tydliga språk. De vill ha Kirk tillbaka.Albin Larsson albin.larsson@crossnet.net
Webbredaktör Crossnet

Egen kommentar:


Jag är idag mållös, glädjefylld, haft min bästa musikala upplevelse någonsin, har otrolig värk i kroppen och är själatrött - MEN - Jag är fullständigt lycklig. För jag var där! På konserten och sjöng så hjärtat nästan ville hoppa ur kroppen. Helig Ande var närvarande och Jesus hoppas jag att någon vågade och tog chansen att ta emot.


På slutet av en konsert som varade i 2h 40 min så undrade Kirk om inte det var så att vi hade ett hem och uppmanade oss att gå hem.


//lyckligamusikmamman

Inga kommentarer: