Translate

måndag, oktober 27, 2008

Mygel i basketligan?


Protest ...

... gällande Norrköping - Dragons.
Dragons blev bestulet på avgörande poäng i mötet med Norrköping Dolphins i fredags.

I slutet av andra perioden skjuter Sundsvall Dragons´ Olivier Ilunga ett trepoängsskott. Två av domarna signalerar trepoängsförsök och signalerar även för tre poäng när skottet sitter. Videoupptagningen visar också tydligt att det är ett lyckat trepoängsförsök. Omedelbart då skottet sitter kommer det upp tre poäng på tavlan till 49 för Sundsvall Dragons´ räkning. Den inofficiella poängredovisningen via Internet redovisar också poängen som en trea. Poängen bokförs dock som två poäng i protokollet. Någon gång efter det av domarna signalerade trepoängsskottet, möjligen under halvlekspausen, har också score boardens sammanlagda poängresultatet reducerats till 48 poäng, utan att Sundsvall Dragons´ coacher informerats om detta. Videoupptagningen av matchen styrker hela detta förlopp. Resultatet efter 4 perioder redovisas alltså som jämnt, och medför förlängning, trots att Sundsvall Dragons har producerat en poäng mer än Norrköping.

Sundsvall Dragons vill få svar på följande frågor:
Varför ändras poängen? Vem ändrar poängen? Varför informeras inte Sundsvall Dragons´ coacher om poängreduceringen? Vilket ansvar har kommissarien Isam Bardaqui i detta moment?
Anders Öhrn
ohrn@sundsvalldragons.com

Egen kommentar: Är det så här det gått till är det förjordat knasigt. Det får inte gå till så här på en match i Basketligan. Jag tycker det är bra att man lägger in en protest särskilt när man via videogenomgång har både bevis och möjlighet att visa det. Hur kan sekretariatet missköta sin uppgift till den milda grad? Frågorna är många och jag ser fram emot svar på dessa frågor och på att poängen justeras rätt också.

Shame on you!

//basketmamman

Inga kommentarer: