Translate

torsdag, november 27, 2008

Inför hemmamatchen imorgon!


Framåt! Uppåt!
Äntligen ett nytt, färskt, rykande, viktigt och efterlängtat möte mot våra lokalkonkurrenter från bergen. Det var ett tag sen sedan en derbymatch hade så här mycket betydelse för tabelläget.
Vi ligger på lika antal poäng och således är matchens utgång betydande för bägge lagen.


Jämtland som har fått många att vända på huvudet i år efter en nysatsning i staden, man har värvat ihop ett bra lag och med nya norska coachen Mattias Eckhoff har man ambitioner på att gå långt i slutspelet. Och alla lag som innehåller en Andrew Mitchell är alltid farliga, det är ingen hemlighet utan snarare ett faktum.
Storamerikanen Tyronne Levett springer omkring med NBA-fys och gör livet surt för de flesta som försöker stoppa honom. Sedan vi möttes sist har två nya importer anslutit till Älgstammen, välskjutande storslovenen Luka Marolt samt britten Tommy Johnsson och bägge två har visat sej värdefulla för Jämtarna.
Jämtland spelar med fart, dem använder sitt mindre manskap till att röra på bollen och försöka få längre försvarare att kliva ut i banan.
Det är många olika försvar i Jämtarnas defensiva playbook och det har tagit dem till toppen i kategorin framtvingade turnovers.

Vi har haft det tufft, vi har strugglat, men för varje match så har vi tagit ett steg framåt, dock inte lika stora steg som vi kanske hade hoppats men för oss gäller det att komma ut och spela hårt.
Komma ut och känna flytet så att vi kan få propparna att lossa och få spelet dit vi vill.
Vi vill utnyttja vår fart, storlek och ateltism, och framför allt vill göra det under våra egna premisser.
Sist vi möttes var det vår bakplan med Olli och Adam som ledde oss offensivt, nu hoppas vi kunna fortsätta med det plus att vi vill få bollen in i färgen lite fler gånger än sist mot Uppsala.
Vi kommer behöva äga brädorna, vi kommer behöva äga lösa bollar på golvet, vi kommer behöva äga alla närkamper och vi kommer behöva äga alla 50/50-situationer.

Det är ont om hemmamatcher den här hösten så vi vill ta tillfället i akt att använda den här för att få det där avstampet som kan ta oss framåt och uppåt.
Med vår vackra publik i ryggen, men hemmanäten, med deadspotsen i parketten, med sveriges sakligaste speaker, med en hel förening på långsidan, med en engagerad styrelseordförande i action uppe i vip-rummet och med kärlek från alla de tusentals händer som klappar för oss.
Med allt detta hos oss är det inte så konstigt att vi trivs här hemma!

Framåt!
Uppåt!
Ny lyfter vi!


Go Dragons!

/Pontus, Ast. coach

Pontus Frivold
pontus@sundsvalldragons.com


Läs på originalplatsen; här

Egen kommentar: Jag hoppas på en bra match och jag önskar som present i efterskott att mina underbara drakar får vinna imorgon. Det tycker jag vore en jättefin present :-)

Jag hoppas att jetlagen har släppt ordentligt för Alex att Srdan knytit på sig skorna ordentligt och att Adam är lika vass som han brukar vara. De behövs mer än någonsin nu. Jag vill också passa på att önska Calle Arnold frisk för han behövs i laget.

Jag drömmer också om att se David Baldwin och Per Hultman-Boye tillbaka i Dragons. Jag tror att de är viktiga personer i laget för helt uppenbarligen saknas det lite hyss, snabba fötter och jäklar anamma i mitt favvolag just nu.

Viktigt att tänka på här är att Jämtland aldrig är ett lätt lag att möta i derbyt. De är ett bra lag och kan överraska - det har hänt förr.

Det är upp till oss i publiken att hejja fram våra män i vitt och ge dem all pepp vi kan.

GO DRAGONS!

//basketmamman

Inga kommentarer: