Translate

onsdag, november 12, 2008

Om Körslaget i media.

 400 personer ville vara med i Körslaget

SUNDSVALL (ST) 2008-11-12 03:00

Audition till TV4:s Körslaget i går kväll på Sundsvalls Teater lockade hundratals intresserade människor som ville sjunga inför LaGaylia Frazier.
Sent igår kväll spikades Sundsvallskören, som består av totalt 20 personer.
– Alla i kören ser den här audition som ett äventyr. Vi är glada om någon eller några ur vår kör kommer med, säger Mia Berglund i Spectra Gospel, som var på audition igår kväll.


Slagsmål om körplatser


På annandag jul är det premiär för nästa säsong av Körslaget i TV4, där Sundsvall kommer att finnas representerade med en kör som leds av LaGaylia Frazier.
Audition på Sundsvalls Teater i går kväll visade att intresset är stort från Sundsvallsborna. Ungefär 400 personer kom för att sjunga inför LaGaylia Frazier.
– Det har verkligen flutit på jättebra här i Sundsvall som är känd för sin körkultur. Alla har varit glada, trevliga och förstående trots att de fått köa och vänta länge för att sjunga, säger Filip Hadenius, inspelningsledare på Meter Film och Television.
Spectra Gospel fick sjunga upp först av alla och valde låten "Joy to the world".
– Eftersom det är så kort tid och så många sökande så blir det lite av ett lotteri på en sådan här audition vilka 20 som faktiskt blir uttagna. Det är många här som skulle göra bra ifrån sig i Sundsvallskören, säger Mia Berglund, som leder Spectrakören.
LaGaylia Frazier gick runt på scenen och lyssnade på samtliga tolv närvarande från Spectra - och gillade vad hon hörde.
– Ni är mycket, mycket bra. Men jag kan inte bestämma mig ännu, sa LaGaylia.
Därefter vidtog en lång väntan för Spectra Gospel - och alla andra som sjungit på Sundsvalls Teater - innan de kunde få ett definitivt besked. Det är fortfarande oklart när TV4 går ut offentligt med exakt vilka 20 personer som kommer att ingå i Sundsvallskören.
Mia Berglund tror att LaGaylia kommer att bli en mycket bra körledare för Sundsvallskören.
– LaGaylia är väldigt målmedveten, tydlig och har klara idéer. Spectrakören har jobbat med henne tidigare, säger Mia.
Mia följde förra säsongen av Körslaget i TV4 och gillar konceptet.
– Det var ett jätteroligt program även om vissa arrangemang var lite banala, säger Mia.


Sundsvalls mest kände körledare - Kjell Lönnå - var inbjuden av TV4 och Sundsvalls Kommun till Sundsvalls Teater.
– De tyckte att de vore trevligt om jag närvarade eftersom jag är bekant som körledare här i stan. Det är roligt att så många vill sjunga i Sundsvallskören. Körerna här i stan håller en bra standard och det är skojigt att vi finns representerade i Körslaget. Nu hänger det mycket på LaGaylia hur det kommer att gå i tävlingen. Hon är väldigt duktig sångerska. Jag önskar henne och kören lycka till i tävlingen, säger Kjell Lönnå.
Magnus Wiklund


Dagbladet

Pirrigt på ”Körslagets” audition i går400 slogs om de 20 platserna

Nervigt var bara förnamnet när succéprogrammet ”Körslaget” hade premiär-audition på Sundsvalls teater i går. Nästan 400 personer slogs om 20 platser i LaGaylia Fraziers Sundsvallskör.

Relaterat

Bildextra

Intresset för att bli en av sångfåglarna i Körslaget visade sig  i en tillsyntes ändlös kö utanför Sundsvalls Teater i går. I den fanns både rutinerade körsångare och andra som kanske vanligtvis bara sjunger i duschen.

Insläppet startade klockan 16 och de som stod först i kön hade väntat sedan klockan 11.

 

Stämningen på topp

Väntrummet kunde beskrivas med ett ord: knökfullt. Men trots trängseln och den allmänna nervositeten var stämningen på topp. Titt som tätt uppstod spontana, flerstämmiga sånger i olika delar av väntrummet.

Även för dem i ”Körslags”-teamet var stämningen pirrig.

– Visst har vi lite premiär nerver. Men hittills har allt flutit på jättebra. Alla sjunger och är glada, säger Filip Hadenius, inspelningsledare.

Trots att Sundsvall är känt för att vara en musikstad är det här första året som Sundsvall är med i Körslaget.

– Det beror på att vi inte hade någon artist att leda kören förra året. Nu var det kul att La Gaylia hade Sundsvallsanknytning, säger Filip Hadenius.

Att den färdiga Sundsvalls kören kommer att lyckas bra tvekar han inte ett dugg på.

– Sundsvall är ju en väldigt körtät stad så jag tror att vi kommer att få ihop en jättebra kör.

 

Fick vänta på besked

Sent i går kväll var det ännu inte klart vilka som knep de 20 platserna i kören. Men för de som kommer med i kören börjar träningen redan dagen efter.

När programmet sedan kör i gång kommer Sundsvallskören eller ”Team LaGaylia” att få tävla mot bland annat Robert Wells kör från Falkenberg och Nanne Grönvalls från Hägersten.

Inga kommentarer: