Translate

måndag, november 03, 2008

Saker som slog mig idag...


Jag är så trött på min egen ofullkomlighet.


Jag är less på mina brister när det gäller att tyda människor, spela spel, skvallra, vara dum mot andra. Brister? säger ni - jo i dagens samhälle är det en brist som gör att man gång på gång åker på smällar.


Gång på gång hamnar i omöjliga situationer. Jag är så trött och slutkörd på det mesta just nu att jag inte orkar gå i kyrkan längre. Det bär mig emot att känna mig bedömd och om det är inbillning eller inte - att jag inte håller måttet. Jag VET att jag inte håller måttet - jag är ofullkomlig och har massor av fel och brister.


Problemet är ju också att jag inte kan förmå mig att vara dum mot andra. Om människor upprepat är dumma emot mig så orkar jag inte längre ta det - det gör för ont. Så jag håller på att undvika människor har jag märkt. Jag orkar inte med att aldrig duga och att alltid känna mig fel.


Som tur är har jag fått komma tillbaka till Återkommande Mode där jag kan reparera självkänslan igen och få känna mig kompetent och uppskattad - trots mina fel och brister.


Ikväll kommer Christer hem igen och det ska bli skönt för då kan jag ägna mig åt honom och han brukar liva upp vårt liv avsevärt. Det är kul att få ha honom hos sig igen. Han älskar mig fast jag är överviktig, har värk och är ofullkomlig.

Det trodde jag bara att Gud gjorde.


Jag måste våga tro på mig själv lika mycket som jag tror på andra människor men det är så svårt för mig. Så svårt...

3 kommentarer:

Supermamsen sa...

Fattar inte vad du klagar på du är bara van och känna dig negativ.Du är en härlig kvinna som sprider mycket glädje omkring dig och du kan ge fina ord på vägen till andra männsiskor.Skit i vad andra tycker för alla kan inte vara överens ...då skulle väl världen vara trist om alla tyckte lika om allt.....Nu är det slutklagat för din del ...Tro mig ge upp nu ...
Jag tror du bara är van att klaga se livet istället ...Du väljer själv ditt liv kom ihåg det .Se på allt fint du fått i livet...var inte självdestruktiv det är bara du som får ta smällen ...Skit o sura nu kliv upp o stäck på dig gumsan du är värdefull .Gör du inte som jag säger kommer jag och lägger en lök på ditt öga

kyrksyster sa...

Verkar som du är slutkörd...

Jag kan nog känna igen känslorna och de attityder som väcker dom.
Skulle önska att jag kunde säga att kyrkliga miljöer alltid är tillåtande och barmhärtiga. Men det kan jag inte.

Men trots allt så finns det barmhärtiga människor i kyrkans värld. Det gäller att hitta dom.

Harriet sa...

Tack Supermamsen!

Jag behövde ruskas om litegrann. Tack också kära kyrksyster uppmuntran är viktigt när man känner sig nere likaväl som en god omruskning.

Tack kära ni,

//Harriet