Translate

lördag, november 16, 2013

It is done...

Den 27/12 2013 flyger jag från Sverige och flyttar till City of Bradford, Yorkshire, United Kingdom.

Mitt nya liv med min nya start börjar då!

Allt som hänt i mitt liv fram till nu har förberett mig för det här. Det ligger en fin tanke i det. Många tror nog att jag har agerat spontant och inte tänkt efter för att jag inte har sagt någonting. Men det har jag faktiskt, för ett år sedan talade jag om attt jag drömde om att bo i ett annat land, jag tror bara att ingen lyssnade.

Jag har längtat utomlands sedan jag var tonåring och försökt komma iväg. Jag valde att bli mor tidigt och då fick mina drömmar ligga på is. Nu är mina barn underbara vuxna, som stöder mig i mitt livsval och som vill se att jag gör något för mig själv. Älskade barn, tack för att ni tror på mig.

Vad skönt att datumet är klart, biljetterna är beställda och betalda. Blanketter är beställda, många frågetecken uträtade. Nu är det sant!

Dessutom ordnar det sig till det bästa för min hund. Hon får leva, bo nära skogen med fina människor med katter. Hon kommer få den kärlek hon förtjänar och jag vet att hon kommer att älska sina nya mattar också. Min ögonsten i djurskepnad kommer alltså få det bra och jag blir trygg i det.

Nu börjar frågorna hopa sig... kommer det bli detsamma utan Mello? Kommer jag kunna hålla ton när det är dags för Auld Lang Syne på nyårsafton? Blir det baptistkyrkan i Bradford eller ett annat samfund jag kommer gå till? Hittar jag ett bra gym? Kommer jag möta en Amos från Hem till Gården i det verkliga livet?

Är alla britter så coola som de som talar cockney? Kommer jag bara dåna av alla vackra miljöer? Kommer jag börja måla igen? Kommer jag bli en liten Emilie i krinolin på söndagarna? Blir jag släkt med Jane Eyre? Hur många museer hinner jag besöka på en vecka? När får jag se Stonehenge?

Frågorna är många och det kommer fortlöpande rapporter och fotografier från eder utsände i Bradford!


3 kommentarer:

Mona Gullström sa...

Underbart Harriet <3 Lev din dröm, här och nu, det kommer att bli helt fantastiskt och jag ser fram emot att läsa om ditt äventyr :) kram

Jeanette Sandelin sa...

Guva spännande och roligt :)All lycka önskar jag dig!
kram fr sö Dalsland.

Charlotta sa...

Glöm cockney! Du ska till Yorkshire. Det är "Up North" och något helt annat. :)

Stonehenge. Javisst. Om du ger dig av söderut. Men i norr har du så mycket annat att se.