Translate

lördag, december 29, 2007

Nyårslöften inför 2008
Jag brukar inte sätta upp nyårslöften men däremot brukar jag försöka summera året som gått.

Det här året har jag lärt mig ännu mer om mig själv och tvingats ta itu med mängder av svåra saker som legat och gnagt inombords. Jag har insett att jag är en ledare och inte hjälpledare. Det har varit oerhört svårt att se vägen dit men det har varit nyttigt för mig att tvingats titta på mig själv som person och att utvecklas är inte lätt. Utveckling för mig har ofta inneburit svåra övergångar från det gamla till det nya. Jag har eftersom jag blivit starkare både funnit och förlorat vänner. Jag har känt mig både ledsen och arg många gånger när jag insett att jag blivit utnyttjad eller felbehandlad för att jag inte vågade säga ifrån eller göra det jag vill.

Jag har fått tvingats att ta avstånd från min mamma i år då jag insett att hon faktiskt behandlar mig mycket illa. Jag hatar henne inte men samtidigt vill jag inte vara i hennes närhet. Jag är så duktig att racka ned på mina egna misstag - och de är många, men det är livet - att jag inte behöver hennes hjälp att späda på dem. Så jag talar med henne om jag träffar henne men den nära kontakten jag trodde att jag hade är det slut med. Min syster och det som varit med hennes familj har jag också tagit upp tidigare - men där är jag också inför ett nytt läge. Jag accepterar inte att bli utnyttjad av dem heller, det är slut med det.

Mina barn har både haft ett bra och bitvis dåligt år. Jesper har haft jättestora problem med gymnasiet eftersom vi misstänker en Aspergers diagnos och i o m detta har han nog kommit i en slags depression och orkar bara med ett par kurser på skolan just nu. Jag förstår honom och älskar honom för den han är jag vill bara att han ska må bättre snart. Johanna har haft en lite tuffare höst än vanligt med medicinstrul - från hennes egen del mest - och med det och en risig sommar utan Vintersol har hon haft en del frånvaro. Jag vet att det kan bli så men det är en sorg likafullt.

Jonas som inte bor hos mig utan går på Forsmarks skola och läser Naturvetenskapliga programmet med Energivetenskaplig inriktning har haft ett ganska bra år. Han har jobbat hårt och det går riktigt bra för honom i skolan.

Åter till mig då; Jag vill ju gärna träffa en man och som ni som följer bloggen sett har jag nu blivit kär. Sedan får tiden utvisa om man har någon chans att få ett förhållande med den mannen är en helt annan femma. Men hoppet är det sista som överger människan som bekant. Jag har haft en del dejter den här sommaren, hösten och vintern men tyvärr slutar de likadant - i fiasko. Återgår nog till att sukta efter den man jag verkligen vill ha och hoppas på ett bättre läge.

Har i år funnit en ny kärlek i Sundsvall Dragons och det är underbart berikande för mina fritidsaktiviteter. Jag har ju varit i USA med gospelkören och det har varit fantastiskt. Jag har flyttat i år till Sundsvall.

När man summerar så är det övervägande gott det som inträffat hittills. Åter till rubriken nyårslöften inför 2008.

Jag skulle vilja avge dessa löften i alla fall;

1: bli bättre på att prioritera min tid
2: ta åt mig mer när någon säger något snällt till mig
3: försöka att lyssna vad folk säger och inte tolka in vad jag tror att de ska säga och framför allt - allt som sägs är inte menat att skada mig!
4: bli bättre på att se när jag har framgång och inte bara avstanna då utan fortsätta framåt och vidare.

Slutligen 5: Försöka fortsätta träna ca 3 ggr/v för att jag mår bra av det och smärtan som är kronisk avtar en smula och jag får sova bättre då.

//Nyårsmamman

1 kommentar:

Supermamsen sa...

Du är en underbar människa och du måste lära dig att ta till dig komplimanger.
Varför inte tala om här på bloggen Vilken suverän konstnär du är?
Vilken mysig mamma och vilken bra ledare du är för kyrkis"
Den man som finner dig kan skatta sig lycklig bara du inte "äter " upp honom men hull och hår ""flin"

KRAMIS

Supermamsen