Translate

onsdag, februari 13, 2008

Från det ena till det andra...Hur kan det komma sig?


... att jag är singel trots att jag får mängder av komplimanger? Trots att jag är en ganska trevlig prick? Trots att jag har humor? Trots att jag är omtänksam?


... att när allt jag vill är att ge massa kärlek jag finner att jag är singel?


Detta är inte ett anfall av självömkan för - nu ska jag sticka ut hakan här - jag är faktiskt attraktiv trots min övervikt. Jag tycker om mig själv som person och jag har ett bra självförtroende. Jag vet att jag är kompetent och klarar en massa saker. Jag vet att jag inte har rätt i allt och behöver inte ha det heller.


Jag är intelligent och objektiv. Jag skäms inte när jag har fel som i fallet med begreppet double-double i basket.


Så här var det;


Jag såg på ett direktreferat på webben av en match och presenterades för första gången med begreppet - i samma ögonblick blev spelaren som fick en double-double två fouler på raken som innebar att han med de andra foulerna han hade blev utfoulad. Jag trodde då med min logik och begränsade kännedom om begreppen i basket att det var dåligt. Jag var senare med ordförande i min klubb och bowlade och vi kom att tala om matchen som var aktuell och jag sa att spelaren är så bra så vi vill inte se någon mer double-double ... Varför det? frågade han och jag talade om som jag hade uppfattat att det var och han sa; Nej, det är inte negativt... Då bad jag honom snabbt att få veta hur det var och vad själva begreppet betydde eftersom jag hade fattat fel. Tyckte själv att kopplingen när man har begränsad information är lite rolig för de har inget alls med varandra att göra.


Vad betyder då double-double inom basketen? Jo, det är väldigt bra det betyder att man har tvåsiffriga resultat från en match med poäng och t ex assists. Så nu vet jag hur himla bra det är.

I Sundsvall Dragons är det Joakim Kjellbom som lyckats med detta - han är dessutom en av de få i basketligan som lyckats med en tripple-double!


Så, på det här viset fick jag lära mig nått nytt - tack och lov - och behöver inte känna mig som på hal is när det gäller detta begrepp i alla fall.


//nyfikenienstrutmamman

1 kommentar:

Supermamsen sa...

Du måste gå pang på röv -betan" FNiss