Translate

lördag, februari 09, 2008

Månpocket!!

Vill passa på att tipsa om en sjukt bra bok som jag just läst från Månpocket.

Den heter Hälsningar från Ondskans axelmakter och är skriven av Caroline Salzinger. Undertitel på boken är Vardag och vansinne i världens mest stängda länder. Caroline Salzinger, född 1975, är utrikesreporter på Sveriges radio. Hon har rapporterat från krig, naturkatastrofer och storpolitik i hela världen.

Så här står det på baksidan;

"Efter attentaten den 11 september 2001 förklarade USA krig mot terrorismen. Iran, Irak och Nordkorea pekades snart ut som de främsta fienderna och tillsammans fick de en ny beteckning: Ondskans axelmakter. Senare tillkom Syrien, Libyen och Kuba på listan över skurkstater."

I boken får vi möta reportern Caroline Salzinger och få vara med om hur det ser ut bakom dessa stängda länders gränser genom hennes ögon. Vi får också möta människor som är fullständigt duperade till att tro vadsomhelst av rädsla för att förlora sitt liv eller skada sina anhöriga. I ett stängt land kan vadsomhelst hända din familj om du säger något kritiskt mot ledningen eller den store ledaren. Det är fascinerande att försöka sätta sig in i dessa människors livsöden och få korta inblickar i länderna man troligen själv inte kommer att åka till.

Läs den om ni har möjlighet...

//bokmalsmamman

Inga kommentarer: