Translate

lördag, mars 08, 2008

Saxat från Sundsvall Dragons hemsida och Pontus Frivold asst. coach

Klicka på rubriken för att komma till hemsidan.

Stora stopp i Sporthallen!

Dragons vs Uppsala Basket 95-65 (25-18, 20-13, 27-21, 23-13)

Poänggörare

Dragons; 19 Alex Wesby, 18 Joakim Kjellbom, 17 Pero Vasiljevic, 15 Adam Alexander, 11 Mike Palm, 9 Srdan Subotic, 5 Per Hultman-Boye, 1 Lukasz Fafara.

Uppsala; 14 Danny Gathings, 12 Boka Djordjic, 8 Aron Molnar, 6 Fredrik Jönzén, 6 Joel Guei, 6 Mikael Åhrberg, 4 Andreas Person, 3 Fredrik Rosén, 2 Anton Gaddefors, 2 Mannos Nakos.

Efter sex minuter så kom vi äntligen ikapp och förbi Uppsala på tavlan, och efter det tittade vi aldrig bakåt, vi kunde sedan ro den här matchen i hamn. En imponerande defensiv insats var kvällens kännetecken, 65 poäng mot ett av ligans bästa lag är bra. Att hålla storstjärnor som Thomas Jackson (två poäng) och Fredrik Jönzén (sex poäng) en bra bit under deras vanliga siffror är avgörande ikväll. Vi lyckas hålla Uppsala på 33% från golvet (38% på tvåor, 9% på treor), en riktig solid laginsats. Dock så låter vi Uppsala riva ned hela 13 offensica returer, och tillsammmans med ett par onödiga returer ger vi Uppsala chansen till 15 fler skott än vad vi fick.

Vi gör ett bra jobb med att flytta bollen, att hitta den fria spelaren, att hitta mismatch-situationerna och att använda våra stora kroppar. Vi spelar stundtals riktigt bra, vi utför våra uppgifter exemplariskt och då är det enkelt att lira boll. Som lag växte vi oerhört för varje stopp vi fick och det gör det lätt att spela anfall, när vi får fart på både boll, fötter och fingrar, då är vi svårstoppade. Pero gör en tung insats offensivt, 4/5 i färgen och 3/3 bakom arken, 17 poäng på knappt 17 minuter är bra. Jocke är läckigt bra, och ska ha credit för sitt defensiva jobb på Jönzén. Mike kommer in och skjuter i bollen, han sliter ner sju ribbor av bara farten. Alex gör ännu en bra insats, han är så effektiv att man börjar vänja sej vid hans dundernummer kväll efter kväll. Adam hittar hålet idag igen, precis som mot Jämtland så skjuter han i bollen över hela banan och det är magnifikt att se hans bössa avlossas och följa bollen i luften ner i maskorna.

Per gör en stabil insats, backdoor och powerlayup som river ned både skumgummi och applåder, och hans planka-i-buzzer-trea lär hamna på dragonmix.net inom kort... AJ kom inte till spel idag, ett litet problem med vaden sen Jämtlandsmatchen, men rehaben har gått bra så vi tror och hoppas på spel på tisdag.

Matcherna kommer tätt nu, vilket är härligt, vi tränar vidare under helgen, och börjar förberedelserna inför hemmastarka Akropol på tisdag nere i Rinkeby. Skönt att få spela på hemmaparketten idag, skönt att höra stödet från läktaren igen, att känna era applåder leta sej in i våra blodådrorna är wonderbar. Tack!

Också häftigt att se alla vackra tjejer i publiken i dag i sina röda Dragons t-shirt!

Go Dragons! /Pontus, Ast. coach

Pontus Frivoldpontus@sundsvalldragons.com

Inga kommentarer: