Translate

onsdag, mars 19, 2008

Saxat från Sundsvall Dragons hemsida och Pontus Frivold asst. coach

Jag är mentalt slutkörd och snor helt enkelt från Pontus... han skriver ju så rackarns bra den mannen. Återkommer med personliga reflektioner om jag hinner imorgon. Mycket att göra då.

Here goes:

Historiska på hemmaplan!*
Dragons vs Plannja Basket 101-81
(22-18, 26-23, 29-19, 24-21)

Poänggörare Dragons; 21 Adam Alexander, 19 Joakim Kjellbom, 17 Alex Wesby, 16 Mike Palm, 14 Srdan Subotic, 10 Pero Vasiljevic, 4 Calle Arnold.

Plannja; 17 Håkan Larsson, 17 Terry Williams, 16 Albert Burditt, 10 John Rosendahl, 9 Jim Enbom, 8 Dee Ayuba, 4 Fred Drains.

En skön seger i seriens hittills viktigaste match! Och vi fick avslutade den till tonerna av en stolt och stark Drakpublik som gav stående ovationer som var riktade mot spelarna och hela Drakorganisationen.

Det började lite trevande, vi bytte korgar och Plannja hade ett försprång på poängtavlan och vi var inte riktigt skarpa defensivt och lät Plannja göra mål lite för enkelt. sen efter dryga sex minuter satte vi igång med Drakdefensiven, vi drar i två raka treor från Alex och Adam och kan dra ifrån till 14-11. Efter det tittade vi aldrig bakåt, vi kunde hålla ledningen hela resan ut. Vi dominerar plankorna ikväll, river ned hela 23 offensiva brädor och vinner returkolumnen med 19. Vi pratade om det innan, skrev till och med om det i inför-texten, vi behöver spela defense, vi behöver få stopp på Plannjas skickliga transitionspel och vi behöver ha kontroll på returtagningen.

Vi lyckades med stora delar av våran gameplan, vi håller Ligans mest poängglada lag på 81 poäng, vi tillåter inte dem skjuta de enkla öppna lägena och vi är störst i luftrummet runt ringarna. Att vinna en returduell mot Plannja med hela 19 stycken är bra. Efter en jämn första quarter där inget av lagen fick nåt egentligt grepp kunde vi glida upp i en tiopoängsledning efter halva andra och då fick vi äganderätt på taktpinnen. I halvlek pratade vi om att fortsätta få stopp, att kontrollera matchen genom ett solit och fem-man starkt försvar. Vi ville inte låta Plannja komma tillbaks och få nån form av känning på matchen igen. Läser man statsen ser man att Pero och Mike stoppat i varsinn balja för fyra poäng tillsammans, och det kändes lite oroväckande med Jocke som suttit en hel del på bänken med foulproblem inför avslutningen.

Mike hade även han tre prickar på tavlan och Pero två, så det fanns inte så mycket fouls att ge från storpojkarna tidigt. Och efter dryga 40 sekunder så åker Jocke på sin tredje och nu började hemmafansen tugga på naglarna. Men vi stod emot stormen, vi kunde istället rida ut vågen och göra 13-4 i inledningen på tredje och de 1706 på läktarna kunde andas ut och börja njuta av matchens alla höjdpunkter. Pero, Mike och Jocke visade hur man tar returer och dunkar, Mike har åtta offensiva idag och det börjar likna den Mike vi känner innan skadan. Adam visade hur man skjuter bollen i nät och Alex visar hur man gör mål över hela banan och Srdan visade hur man passar mackor (10 assists i afton).

Vi har sex spelare som gör över tio poäng i dag, och det är skönt med bredd i leden, skönt att Calle kommer in med just det hjärta och hjärna som efterfrågades innan matchen. Hans halvplans-räddning raklång i luften var något som hade gjort gamle Liverpool-målisen Bruce Grobelaar avis. Skönt att kunna vinna denna försmak på slutspelet, skönt att kunna gå från hallen med en serieseger, hemmaplansfördel och en tolfte rak hemmavinst. Nu blir det till en god natts sömn sen drar vi igång med förberedelserna mot ett av ligans hetaste lag just nu, Norrköping Dolphins, som i en spännande förlängning nere i Tygriket slog Borås idag med en buzzertrea.

Det kommer bli en oerhört tuff kvartfinalserie mot Delfinerna, det vet alla, men det är ju det vi älskar! Stort tack till vår makalösa och fantastiska drakpublik, uppskattar varenda klapp och klang som ni frambringar och det gör oss så mycket starkare.

Tack! Glad Påsk från Drakborgen!

Ät många ägg!

Go Dragons!
/Pontus, Ast. Coach.

*Historiska i och med att vi som första lag i medelpad vunnit en serie på elitnivå.
Stort!

//basketmamman

Inga kommentarer: