Translate

tisdag, april 15, 2008

Muffins och cupcakes




Muffins och cupcakes - grundrecept
Leila Lindholms recept.

Sätt formarna i en muffinsplåt när du bakar muffins. Utan plåten flyter nämligen pappersformarna ut och tappar därför lätt formen. Med plåten som stöd för formarna, blir muffinsen höga och fina!
-8 stora eller 12 små



Förberedelsetid: 10 min
Tillagningstid: 10 min
Färdigt på: 20 min
Ingredienser
Grundrecept:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.
Gör så här
1. Grundrecept:
2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
7. Fyll med valfri fyllning, se nedan.
8. Grädda i mitetn av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
9. Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!
Supersmarrigt men jag äter inte sånt nu - men baka ni och tala om vad ni tycker?!
//fikasugenmamman

2 kommentarer:

Bengt sa...

Mumsa vad gott det ser ut har du backat ??

Unknown sa...

Jag bakar inte fikabröd - numer när jag försöker gå ned i vikt är bara födelsedagar giltigt förfall. Men då kan jag njuta utan dåligt samvete i alla fall.

Jag har aldrig ätit cupcakes någon gång men skulle gärna vilja prova.

//Harriet