Translate

söndag, juni 29, 2008

Hemma från Rikstinget igen..

Louis De Geer hallen


ALLIANS FÖR SVERIGELiza-Maria Norlin, Ersättare, PartistyrelsenJag har mött många härliga Kristdemokrater, ätit god mat och sett en inte alldeles lysande underhållning. Jag har talat med Maria Larsson, kramats med Göran Hägglund och lärt mig massor om mig själv. Det var mitt första riksting som deltagare och det var fantastiskt roligt. Jag var upp i talarstolen och gjorde mig därmed hörd för mina partikamrater för första gången.

Det var en oerhört utvecklande erfarenhet att vara upp och tala. Jag fick mycket beröm av de som var åhörare och t o m applåder. Tyvärr så gick inte mitt tillägg igenom men det berodde nog på att det borde höra hemma på ett annat område - men - man måste ju följa rubriceringen så att inte det blir kaos.

En av mötets höjdpunkter var ju helt klart att hela alliansen var med och det var härligt att se både statsministern och Maud på ett annat sätt än man varit van. Härligt att få ett nytt intryck av båda personerna tycker jag. Skolminister Björklund var sig lik även här och gjorde också ett gott intryck.
Jag hade förmånen att dela bil med Sundsvalls egen representant i Partistyrelsen Liza-Maria Norlin som är en fantastiskt härlig, smart och begåvad ung person. Vi hade väldigt trevligt hela tiden då vi umgicks mycket.
Jag kommer dessutom att vara med i en arbetsgrupp på något sätt för att hjälpa till i arbetet runt människor med olika funktionshinder i vårt land och det arbetet ser jag fram emot oerhört.

Jag uppskattar allra mest att det inte finns några ouppnåeliga pampar i vårt parti och att det är så lätt att tala med de som är i vår högsta ledning. ALLA Kristdemokrater är verkligen viktiga i vår rörelse. Jag har bara gott att säga om alla jag mött hittills. Mats Odell var också med och jag fick även hos honom se en sida jag inte sett förut. Jag gillade den starkt och med respekt för hans ämbete och privatliv så talar jag inte om här vad det var. Jag blev också väldigt glad över att den eminenta Christina Docktare är engagerad i partiet henne har jag beundrat efter allt arbete hon har gjort för Läkare utan Gränser och det kändes oerhört trevligt att få tala om att jag beundrar henne. Björn Eriksson var också med under festen och höll ett fantastiskt intressant inslag om Norrköpings historia. Festen hölls i Flygeln som också tillhör Louis De Geers lokaler där kongressen hölls.

Det enda riktigt dåliga under vistelsen var tyvärr underhållningen under festkvällen. Arbis teater var det som gjorde ett försök. Det var en massa ungdomar upp till 25 års ålder som uppträdde. Tyvärr så var det bara en person som höll ton av tjejerna, det var tusen klädbyten, ingen röd tråd i programmet utan känslan man fick var att de mest deltog för sin egen skull. Känslan var ungefär så här; Vilken låt har jag alltid velat göra? klarar jag av den ?- äääh, skit samma, hur lite kläder kan jag ha på mig utan att det är stötande? Jag satt och hukade då ledmotivet ur Titanic sjöngs bländande falskt och då det utstöttes en och annan hackig svensk översättning ville jag bara gå hem. Det var olidligt.
Men som sagt i det stora hela är jag väldigt nöjd över de flesta beslut som fattades, maten som serverades och över att ha fått möjlighet att möta alla dessa trevliga Kristdemokrater.
Tack för ett härligt Riksting 2008 Norrköping!


//Kristdemokratmamman

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, visst var det ett härligt riksting i Norrköping! Jag var dock inte på festen, kanske missade jag inget - det var många av dom som jag talade med som var av åsikten att festunderhållningen hade kunnat vara bättre.
Och det var skoj att träffa dig. Vi såg ditt namn på talarlistan och tänkte att nu måste vi säga hej! Ska även hälsa från maken, som tittar in då och då på din blogg!

Harriet sa...

Hälsa tillbaka det är alltid kul med nya vänner. Välkommen igen!

//gladmamman

Supermamsen sa...

Vad roligt att du haft det skoj

Kramis