Translate

måndag, september 29, 2008

Bye, Bye Barbie?or We want to look like her…

Bye, Bye Barbie?or We want to look like her…

På sista tiden har jag märkt av en TREND som jag måste säga är otroligt patetisk.Kända tjejer som inte är modell smala talar ut i pressen och säger att det är” Ok att vara som du/vi är”?

Jaså e det ok!!!!!!!! Döööööööhhhhhh….. Då undrar jag varför vissa människor tycker att det är ok att säga tex –”Nej men nu så är du för smal Carolina!!!!!”

Låt mig vara smal om jag vill, så får dessa “perfekta förebilder” käka “rulltårta” till frukost och “fläskstek” till middag om de vill, men om alla får vara som de vill låt mig då få vara sund och smal ifred.

Det är tydligen ok att säga att någon är för smal och borde äta upp sig men om jag skulle säga att Marie Picasso borde sluta äta då skulle jag få skit för det.

Vad tycker ni om denna debatten det ska bli kul att höra era svar. Ibland känns det som att folk säger saker bara för att ha en ursäkt för att sitta hemma på kammaren och tröstäta chips när egentligen de ända de vill är att se ut som Gisele Bundchen.

Hämtat från Carolina Gynnings blogg. Klicka på rubriken för att komma dit...

Mitt svar på hennes inlägg:

Ojjoj!

Ja, det är ganska lätt att tycka att fet är lika med äcklig, eller för smal lika med äcklig finns också.

Jag tycker det finns lika vackra mulliga kvinnor som det finns alldeles vackra taniga kvinnor. För mig handlar det mesta om vilken personlighet som sticker fram. Några exempel; Marilyn Monroe är i dagens mått en plussizemodell - visste ni det - hon som räknas som en av tidernas allra vackraste kvinnor! Mia Tyler är en jättesnygg plussizemodell som tjänar stora pengar och inspirerar många. Gisele Bündchen säger ni eller Kate Moss - för mig så är de inte vackra - för mig är de bara tomma skal.

Carolina G du är vacker - men än en gång så är det din personlighet som gör dig sprudlande vacker - inte bara det faktum att du är slank. Jag gillar att du säger att du tycker att din rätt borde vara att ingen ska säga åt dig att du är "FÖR" smal. Det gäller också andra vägen - tror inte varken jag eller Marie Picasso skulle uppskatta om du sa till mig att jag/vi är en fet kossa. Vad tror du?

Jag har kämpat ned min vikt nu 20 kg just för min hälsas skull. Trots att jag fortfarande har lika mycket kvar att gå ned så kan jag inte basera mitt liv på utvändig skönhet.

Jag har tre barn, pojkvän och så har jag ett rikt liv med massor av aktiviteter. Det är det som är lycka för mig - inte hur mitt skal ser ut. Jag bryr mig om mig själv och tränar på gym två gånger/v är ute med hundarna på promenader. Vårdar min hy och sköter mitt hår.

Att vara överviktig innebär inte att jag är utan karaktär det innebär bara att vi har olika lotter i livet. Jag har alltid varit fattig och inte blivit uppfostrad med att äta rätt och att träna. Allt det får jag lära mig nu efter hand som vuxen och fatta att det inte bara är en livsstil - utan att det måste bli en del av mitt liv också.

Var dig själv som du vill vara och lär dig att se att den enda människan du kan förändra är dig själv så blir livet bra mycket enklare.

Med kärlek,

//Harriet

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra svar till Gynning bland alla de andras svordomar och galla. Jag anser att människan får se ut hur hon vill, så länge hon är nöjd med det. Jag har en del extra kilon som jag måste bli av med, men läkaren min sa att jag inte få gå under 75 kg på grund av stort benstomme. Annars blir det bara skal och ben.

Vågar en "kändis" säga att hon/han är nöjd med sig själv även med hullet - så kan man alltid hoppas att fler kommer efter och att detta kan på sikt skapa en sundare tillvaro där alla, så länge de mår bra, får vara sig själva utan att vare sig kallas för feta eller för "glasspinnar"....