Translate

onsdag, november 05, 2008

Körslaget kommer till Sundsvall...


Sundsvallskören i TV4:s Körslaget

SUNDSVALL (ST) 2008-11-05 03:00

TV4:s Körslaget i våras blev en succé.
På annandag jul har den andra säsongen premiär – med LaGaylia Frazier som körledare för Sundsvallskören "Team LaGaylia".
Den 11 november hålls audition på Sundsvalls Teater.
– Sundsvall har så oerhört många duktiga körer så det här kommer att bli fantastiskt bra, säger LaGaylia Frazier.


Kommentera artikeln

På annandag jul startar den andra säsongen av Körslaget i TV 4. Nu är det klart att LaGaylia Frazier – som bodde i Sundsvall under åren 2001 – 2003 – blir körledare för Sundsvallskören.

Den 11 november är det audition på Sundsvalls Teater. LaGaylia Frazier är övertygad om att Sundsvalls kör kommer att stå sig mycket väl i den tuffa konkurrensen med de övriga körerna, som bland annat leds av Robert Wells, Magnus Carlsson och Nanne Grönvall.
   – Sundsvall är ju väldigt känt för sina körer så det kommer absolut att bildas en kör av hög klass till programmet. Jag är säker på att det kommer att bli fantastisk kvalitet.
   LaGaylia – som formellt blev svensk medborgare i våras - tror att hon kommer att passa utmärkt som körledare.
   – Jag gör mycket jobb med olika körer runt om i landet och känner mig säker i den rollen och kan inspirera andra att sjunga.
   Hon har redan nu klart för sig vad Sundsvallskören ska träna på.
   – Jag kommer att försöka få Sundsvallskören att röra sig en hel del på scenen och fokusera på sånger inriktade mot soulgospelmusik. Sedan gäller det att få alla att sjunga ut från hjärtat. Det är vad körsång handlar om.
   Hon flyttade från Sundsvall till Stockholm 2003, men har fortfarande många vänner kvar här i stan. Sedan några månader tillbaka är hon tillsammans med Sundsvallskonstnären Christian Beijer, som gjorde omslaget till hennes debutalbum "LaGaylia Uncovered".
   – Ja, vi är ett par sedan några månader tillbaka, så jag är ofta uppe i Sundsvall nu. Jag och Christian har varit vänner sedan länge. Vänskapen utvecklades till något mer, som det kan bli ibland.
   LaGaylia och Christian kommer också att jobba tillsammans en del professionellt.
   – Mitt nästa album släpps 2009. Christian kommer att designa omslaget till den skivan med. Han är en helt otroligt duktig konstnär på det han gör så det ska bli roligt att jobba tillsammans också, säger LaGaylia Frazier.
   
   Magnus Wiklund
   
   
   
   Fakta Körslaget TV4 – säsong 2
   
   Programledare: Gry Forssell
   Körledare: Nanne Grönvall - Stockholm/Hägersten, Magnus Carlsson – Borås, Hanna Hedlund – Bollnäs, Robert Wells – Falkenberg, Erik Segerstedt – Uddevalla, LaGaylia Frazier – Sundsvall, Timo Räisänen - Göteborg
   Premiär: Annandag jul – och därefter sänds programmet på lördagar.
   
   Källa: TV4
   
Magnus Wiklund
060-197170
noje@st.nu" style="color: rgb(0, 0, 0); text-decoration: none; ">noje@st.nu

http://www.st.nu/noje/index.php?action=visa_artikel&id=774831
Känns jättekul och inspirerande. Måste ju prova att söka i alla fall. Man får ju se om man har en chans att komma med - det vore jättekul tycker jag. LaGaylia Fraser är jättebegåvad och en talangfull kvinna. Vad kul att hon kommer tillbaka till oss i Sundsvall allt oftare.

Kul nyhet!