Translate

måndag, december 01, 2008

Sundsvall Dragons om spelläget.


funderar på att värva. Sundsvall Dragons har fått en mycket tung inledning på årets basketliga och har sju raka förluster bakom sig. Nu funderar klubben på att värva några nya namn, bekräftar Dragons sportchef Fredrik Åhnstrand. Foto: ARKIV/MATS OLSSON

Tittar efter nyförvärvEfter sju raka förluster funderar Sundsvall Dragons på förstärkningar

Sjunde raka förlusten kom i fredags. Dessutom ser skadeläget oroväckande ut. Nu kan Dragons bli tvungna att värva. – Vi har några dagar på oss att se vad som händer, säger sportchefen Fredrik Åhnstrand.

Sundsvall Dragons faller allt djupare i basketligan. Mot Jämtland i fredags kom den sjunde raka förlusten. Srdan Subotic kunde inte medverka då på grund av sin ryggskada, och dessutom fick Johan Ling föras till sjukhus under matchen (läs separat artikel). Calle Arnold är sedan tidigare långtidsskadad och Dragons sportchef Fredrik Åhnstrand bekräftar nu att det kan komma att ske förändringar i spelartruppen den närmaste tiden.

– Det som oroar oss är ju sjuk- och skadeläget. Det är tufft att få till en bra träningsmiljö just nu. Vi jobbar hårt och har suttit ned och pratat om vad vi ska göra, säger Åhnstrand.

 

Coacherna sitter säkert

• Tittar ni på nyförvärv om någon av spelarna skulle bli borta en längre tid?

– Ja, det är klart att vi tittar på det. Det är våran skyldighet. Vi får se om det är något vi kan göra. Den här veckan är det inte så många träningar mellan matcherna så nu har vi några dagar att se hur det är med framförallt Srdan, men också hur Johan tillfrisknar, säger Åhnstrand.

• Har ni fortsatt förtroende för tränarna?

– Ja, det har vi.

• Vad är det som inte fungerat hittills i år?

– Vi har haft svårt att få spelet att stämma därute. Vi fick in några nya spelare alldeles innan säsongen. Vi bytte sedan ut dem och fick in tre nya namn i Alex, Srdan och Doug. Nu hade vi en tuff vecka och då blev Mike sjuk och Srdan skadad så det har inte gått friktionsfritt direkt. Vi har inte varit bra tillsammans. Flera spelare har gjort bra insatser men vi har inte fått ut det bästa av alla samtidigt, säger Åhnstrand.

 

”Verkligen inte nöjda”

Matchen mot Jämtland senast var i alla fall ett fall framåt spelmässigt för Dragons, men nu måste även poängen börja trilla in.

– Vi har suttit ned och pratat och jag tycker vi kom ut som ett nytt lag i fredags mot Jämtland. Sedan blir det mentalt när det ska avgöras men vi visade att vi vill och att vi kan, säger Åhnstrand.

Åhnstrand tycker, likt tränare Öqvist, att man inte kan prata om en kris ännu.

– Kris för mig är till exempel den ekonomiska krisen som drabbar väldigt många människor hårt. Vi är i ett jobbigt läge. Vi har haft problem att få alla spelare att prestera bra samtidigt. Det är långt ifrån bra och vi är verkligen inte nöjda. Samtidigt ska man komma ihåg att det är tolv spelare som jobbar jävligt hårt varje dag för att vända det här, avslutar Åhnstrand.

Inga kommentarer: