Translate

lördag, juni 19, 2010

Bingo är en mysig upplevelse.Den skönaste bingobilden jag hittade på internet. <3

För mig har det varit upplevelser som inneburit mycket spänning, glädje och en del ilska också. Ofta har man ju efter en trevlig kväll förfasats över bilgrannen med dyr bil som håvar in vinst efter vinst. Varit glad över enstaka storpott som man fått på 800 kronor. God matsäck till pausen, Mariekex och Marianne godis i mängder. Trocadero och gott starkt kaffe.

Bilbingo har jag varit på och också spelat vanlig bingo i lokala föreningars lokaler. Men att spela bingo med möjligheten att få tuta när det är dags för bingo har varit kul. Dessutom är det väldigt mysigt att sitta i en bil med lite duggregn, dutta på sina tre brickor och spänningen att just den siffra man väntar på ska komma.

Sedan är det också en upplevelse att komma iväg och möta släkt och bekanta som man inte ser så ofta. Men det främsta är att komma på bingoplatsen och vara där tidigt, leta den bästa platsen man kan få att ställa bilen på. Gå in och köpa en varmkorv, läsk och det godis man behöver under tiden till pausen kommer. Planera och välja bingohäften och free play brickorna att ha efter pausen innan det ordinarie spelet fortsätter. Det är också mysigt att planera picknickorgen och fylla med goda bakverk och smörgåsar. Något kokt ägg och nybryggt gott kaffe.

För trots allt - att spela bingo - är ju ett helt koncept för oss svenskar tror jag. Mystiken när man var hemma med barnvakten medan mamma och farmor åkte iväg på bingo - lite uppklädda och känslan av förväntan som fanns i luften. En förväntan om att just IKVÄLL kommer jag att ta hem storpotten. Det är IKVÄLL som det sker.

Inga kommentarer: