Translate

måndag, juni 23, 2008

10 tips för skönt sommarsex!


Klicka på rubriken för att komma till e-health.se där jag hittade tipsen.

Ja, för jag har ju tre jungfrufödslar bakom mig så jag veet inte hur man gör. Hrrm, blink, blink!

1. Vänta inte till semestern
Det är lätt att skjuta upp alltför mycket till semestern och det gäller även sexlivet. Men lust uppstår inte alltid automatiskt bara för att vi blir lediga. Om du längtar efter mer sex så se till att börja ta för dig nu, även om det blir en snabbis före frukost eller bara en lång kyss innan du åker till jobbet.

2. Issex
Pröva att leka med isbitar någon dag när det är som allra varmast. Skaffa en isform med olika former och experimentera med smekningar och iskyssar över hela kroppen.

3. Sexercise för strandformen
Föreslå en kvälls ”sexercise” och utforska alla ställningar som ställer höga krav på triceps, biceps och mage. Rumpa och lår får nästan alltid bra träning när ni älskar. Älska långsamt och länge för en kaloriförbränning som motsvarar promenader, eller testa att intervallälska i olika tempo (bra om ni vill fördröja orgasm).

4. Älska i naturen
Vind som smeker i håret, humlesurr och blomdoft ger sensuella upplevelser för alla sinnen. En sandstrand, en skogsslänt eller en sjö kan ta sexlivet till nya dimensioner. Det kan vara bra att tänka på att hitta ett avskilt ställe – det är inte alla förbipasserande som vill ta del av andras kärleksliv.

Räkna dock inte med att det bara blir romantiskt, ibland kan småkryp, sand eller ett stenigt underlag ge andra intryck än ni kanske hade tänkt er, men det är också en del av upplevelsen.

5. Ha trädgårdssex
Vill du ha det mer bekvämt men ändå uppleva sommarkänslan, kan du inrätta ett tillfälligt kärleksnäste på en balkong eller i en trädgård. Det går snabbt och enkelt att lägga ut ett täcke om ni vill ha det mjukt och ombonat.

6. After sun-massage
Efter en dag i solen är huden ofta törstig och varm – erbjud en skön massage med svalkande after sun. Massage ökar kroppens produktion av oxitycin, som ger en sensuell känsla, ökar känslan av samhörighet mellan er, och får er att komma i stämning för älskog.

7. Pröva en vattenställning
Sex i vatten är mer än svalkande – det är viktlöst! Pröva nya möjligheter i en sjö eller en pool där ni kan vara ostörda. Dessutom kan älskogen få en känsla av slow motion eller att ”gå på månen” och gamla beprövade ställningar blir som nya.

8. Älska med doft
Vid det här laget vet väl alla att det inte är så hälsosamt att smörja in sig i sololja, men många tänder på doften av kokosolja, så varför inte använda oljan medan ni älskar i stället? Att älska medan aromatiska rosenblad eller lavendel krossas under er, är också väl värt att pröva.

9. Lär dig något nytt i hängmattan
På sommaren passar vi ofta på att läsa många böcker. Låt 2008 bli sommaren då du studerar en bok som kan tillföra något nytt i sexlivet, till exempel klassikern Kama sutra eller Ylva Franzéns bok Orgasmera mera! Eller skaffa en bok med erotiska noveller och välj en favorit att läsa högt för din partner.

10. Lev ut en fantasi
Fråga om din partner skulle vilja vara med och leva ut en fantasi. Ni kan till exempel komma överens om att hitta varsin fantasi som ni sedan genomför tillsammans. Tänk bara på att det ska vara något ni båda vill göra och är överens om.



FAKTA
När vi älskar slår hjärtat fortare, pulsen ökar och massor av ”må bra”-hormoner utsöndras. Du blir gladare och piggare!
Sex har också en smärtlindrande effekt och kan vara till hjälp mot både huvudvärk och vissa ryggsmärtor.
Det krävs en och en halv timmes intensivt sex för att matcha 45 minuters löpning. Vanligt sex i en halvtimme motsvarar en promenad av samma längd.

Älska säkert: Tycker du att sex är skönare utan kondom, så tänk på att det är ännu skönare utan klamydia! Könssjukdomar syns eller känns inte alltid men kan leda till allvarliga sjukdomar och sterilitet. Älska säkert om du har nya eller tillfälliga partners.

2 kommentarer:

Supermamsen Green World sa...

Jag fattar ingenting!

Unknown sa...

Jag veet det är värsta kul vad man kan hitta på. Visste du om det här du som har fött fem barn efter jungfrufödslar?

Hihihi,

//H