Translate

måndag, september 21, 2009

Trampar krigsstigen igen!Har idag skickat in denna fråga till Benny Eriksson ( s ) som en av de ansvariga politikerna i Västernorrlands läns landsting. Tror ni att de vågar svara för sig? Jag hoppas det för jag vill verkligen veta.HEJ! Jag är en patient med typ II diabetes och numer insulinbehandlad. Jag har ett BMI som ligger på strax över 37 idag. Jag har haft operation mot min överviktsproblematik förut men den blev tillbakakopplad (tarmshunt) då man ansåg att denna orsakade min ledvärk. Jag vill flytta min remiss till Ersta sjukhus för att en snabbare bedömning och handläggning av en GBP skall göras och där det innebär att från mitt första besök där till jag blir opererad tar det ENDAST 4,5 mån. I Sundsvall på sjukhuset där har jag först väntetid till i november innan jag ens får träffa kirurgen, därefter är det ett år i någon obskyr kurs som väntar. FÖRST efter denna kurs kan en operation komma ifråga. Jag förstår inte vart problemet ligger. Jag vill flytta remissen och därmed skall ni väl vara glada att slippa ha mig som väntande patient under tiden. Vill också tillägga att jag är undersköterska, har min far och min lillebror opererade och vet vad det innebär. Dessutom har jag ju opererats med annan metod med 40 kg som viktnedgångsresultat. För mig är det glasklart att landstinget måste följa lagen för genom att förorda sk kurs inför obesitaskirurgi så smiter man ju undan från sitt ansvar gentemot formeln för rimlig väntetid inom sjukvården. Vad blir billigare? Jag fortsätter öka i vikt och blir sämre i min diabetes - ELLER - att jag får remissen flyttad och blir opererad och min diabetes kanske helt går tillbaka. Vilken samhällskostnad är den som värderas som mest värdefull? Nu har jag inte ens dragit in socioekonomiska hänsyn eller övriga vinster för samhället i detta. Våga gärna svara, //Harriet Olsén


Bor du i Västernorrlands läns landsting och har en fråga till ansvariga politiker gör det HÄR.

Känns lite uppfriskande att orka vara på krigsstigen igen...

1 kommentar:

Lena sa...

Hej babe!
Om jag vore du så skulle jag åberopa att det ska ses som en omoperation då den första operationen inte fungerade. Så såg dom mig iaf på DS varför min väntetid på operation endast blev två månader. Vårdgarantin har du förstås kollat. Vsd säger dom?
Jag hoppas verkligen att du får ett svar och ett snabbt sådant. Man önskar att dom ansvariga kunde förstå vinsten med att GBPoperera patienter med svår övervikt, att dom skulle förstå vinningen för patienten i fråga men också samhällsmässigt. Som GBPoperad belastar man inte vården med ett uns av vad man tidigare gjorde. Tvärtom kan många,som ofta har varit långtidssjukskrivna pga av sin vikt och medföljande sjukdomar, kunnat återgå till arbete och på så sätt bidra igen till samhället. Sedan min operation har jag inga om helst överviktsrelaterade sjukdomar och jag kommer inte heller att få några!
Åh om man bara kunde få folk att förstå vilka vinningar denna operation har! Och att det INTE är the easy way out......man får vända hela sitt liv i 180 men det är värt varenda sväng!
Håller alla tummar för att det snart ska lösa sig! På dom bara!
Kram
Lena - 52 kg