Translate

lördag, november 09, 2013

Befriande insikt

Jag är på väg någonstans
Jag formar mitt liv
Jag är ansvarig för vad som händer
Jag väljer vad jag vill göra
Jag kan
Jag är passionerad
Jag är JAG.

//Harriet Olsén, 2013-11-09Nu är jag här, just idag är det här jag. Insikter är härliga då de driver mig framåt de hjälper mig att skapa, omforma, leva annorlunda. Resan är lång och jag hoppas få göra om det här många gånger.

Ingen annan människa har skyldighet att göra någonting för mig. Den enda som har skyldigheter i mitt liv är jag själv. Det finns någonting både skrämmande och spännande som ligger i det. Fast det bästa av allt är att jag känner mig så levande just nu.

Jag vill hyra ut min lägenhet i andra hand börja med att se mig om i landet och träffa mina vänner, leva deras liv en stund. Jobba lite här och där med småjobb och inhopp. Livet är en gåta - visst - men det är någonting du kan på sätt och vis välja din egen tolkningsrätt på. Väljer du att vara misstänksam på andra människor så kommer du bara att se de människor du behöver vara det emot. Väljer du andra sätt att se på dina medmänniskor med så kommer det också att påverka vilka människor du möter.

Jag har inte längre något behov att bara synas som förr. Bli bekräftad eller att känna mig behövd. För ALLA dessa känslor handlar om att ge andra människor makten över ditt liv. Är det värt det? Nej!

Så fort vi tar på oss offerkoftan så ger vi andra människor makten i våra liv. Så fort vi tycker synd om oss själva så lägger vi makten hos någon annan att få oss att må bra. Det är inte rätt! Den enda människan i ditt liv som ansvarar för din egen känsla och upplevelse av lycka är du själv.

Låter det hårt? Kanske det men för mig är det en absolut sanning och det känns som jag plötsligt kan se klart. Någonting hände när jag slutade känna eller skänka makten över mitt liv till någon annan. Vad det är?

BEFRIELSE

1 kommentar:

Anna-Karin sa...

Visa tankar kring vem som har ansvaret för hur man själv mår.

Jag hittade till din blogg från "Jag är en bloggare"-gruppen i FB.

Allt gott! /Anna-Karin