Translate

torsdag, januari 29, 2009

Johanna och skolan


Läsåret 2008/2009 kommer gå till historien som det år Johanna vistades minst i skolan under grundskoleperioden. DET är jag helt övertygad om. Hon har en närvaro som i normala fall skulle orsaka att hon gick om en årskurs för att helt enkelt klara av att nå målen om det inte vore så att hon var en sån smart tjej. (Inget skryt - utan fakta här) Trots att hon har varit borta från skolan tre veckor av fyra i snitt så är det bara två ämnen hon ligger i farosonen att inte klara målen och betyget G på. Hon är fantastisk min dotter.


Det här läsåret och sjunde klass har varit ovanligt tufft för hennes del då det gäller ledsmärta och en trötthet som är övermäktig för henne. NEJ hon sitter inte uppe vid datorn hela nätterna - bara då hon är ledig eller då det är lov. Hennes normala sängtid är klockan tio och hon ska sova till elva helst. När hon då varit hemma från skolan har hon i alla fall vaknat klockan halv tre på eftermiddagen och har då fortfarande sovit hårt. Jag undrar vad som är sjukdom, pubertet eller någon brist hos henne av något viktigt ämne kanske?


JA, som ni förstår med en så dålig närvaro i skolan så betyder hennes assistent en oerhört stor och viktig skillnad i hennes liv och för hennes inlärning. När hon är dålig - för hon är ju trött även då hon är i skolan - har hon möjlighet att gå undan med hennes assistent som då också kan hjälpa henne att arbeta enskilt för att hinna ta igen det hon missat i skolan. Tyvärr har skolan inte erbjudit henne Hemundervisning trots att det är reglerat i skollagen att hon har rätt till detta. Jag tycker att det är vansinne de äventyrar hela hennes skolgång genom att agera på detta viset och varför kan inte något annat barn än Johanna få offra sitt stöd till förmån för andras behov hela tiden. För återigen Johanna tillhör de fem svårast sjuka barnen i landet med sin barnreumatism. Varför skiter samhället i hennes behov hela tiden?


Det är så oerhört tröttande det hela och jag vill helst ställa mig att skrika rätt ut av förtvivlan och ilska.


GÖR NÅGOT! FATTAR NI INGENTING!


suck... ska vara lite vanmäktigt arg ett tag innan jag tar itu med detta igen...


P.S Paul Alsén har blivit polisanmäld - han är rektorn på hennes skola ...

5 kommentarer:

Supermamsen sa...

Kämpa " Jag vet att du kan nå de mål du vill - ge er inte för JOHANNAS SKULL .gÖR SOM SIST .---GÅ UT I MEDIA

VISA VÄRLDEN HUR VÅRA BARN BEHANDLAS...

Anonym sa...

Du har ingen möjlighet att få ett läkarintyg som är skrivet direkt för skolans räkning o trycka på ?

Alt. se till att gå steget ovanför rektorn o se vd du kan
" bråka" / se till att få för hjälp til dottern via de instanserna ?

Byta skola ?

/ ml

Sagor och drakar sa...

Du vet väl att du inte behöver erbjudas hemundervisning? Du kan själv ansöka om hemundervisning och också vara den som ansvarar för den. Kolla gärna in www.rohus.nu.

Harriet sa...

HEJ!

Tack för tips och goda råd alla. Kämpa får man ständigt göra när man har barn med funktionshinder. Det är en erfarenhet jag tvingats att lära mig.

Johanna har nyss bytt skola och har gått bara två år på Nacksta Skola. Hon trivs med sin assistent och det känns därför som ett slag i magen att man väljer att tänka sig göra en besparing på just henne när det gäller detta. För mig känns kampen för min dotters liv som en Sisyfos sten som aldrig får stanna på toppen utan jag finner mig alltid stå knuffandes eländet upp för berget för att i nästa andetag se den rulla ned igen.

Får väl börja med media IGEN, ringa skolchefen IGEN och fundera över hur eller om jag klarar av att undervisa henne själv. Problemet är bara att jag inte skulle ha tid med det då jag nu ska gå upp i heltid på jobbet och jag kommer att så småningom få bättre betalt.

Suck, suck och dubbelsuck.

Det är märkligt att barn i vårt samhälle är så värdelösa tycker jag.

Harriet sa...

Ja, just ja. Jag har presenterat flera intyg till skolorna- problemet är bara att de inte behöver ta hänsyn till dem.

Märkligt va?

//H