Translate

tisdag, maj 27, 2008

Faksimil från Sundsvalls Tidning


Lacy är Johannas hund, de två trivs bra ihop. I går hade Johanna Eriksson en bra dag, kroppen mådde hyfsat och beskeden var positiva.
Foto: Therese Hasselryd


Johanna får skjuts

JOHANNEDAL (ST) 2008-05-27 03:00

I går kom det positiva beskedet. Johanna Eriksson får skolskjuts höstterminen ut. Sen får familjen flytta till en av Mitthems lägenheter i Nacksta.


I åtta år har 13-åriga Johanna Eriksson haft reumatism. Hon har svåra smärtor och tvingas ta sprutor varje dag.
Många dagar klarar hon inte skolan på grund av smärtorna. I början av maj berättade ST om att risken fanns att Johannas skolskjuts skulle bli indragen. Det skulle få till följd att Johanna tvingades byta skola, trots att hon trivs så bra i Nacksta.
– Skolan är bra, det är mycket som är bra där, säger Johanna Eriksson.
Där finns inga trappor, Johanna har vänner och personalen får beröm av mamma för att de tar så väl hand om dottern. Men familjen bor i Johannedal och utan skolskjuts fungerar det inte, på grund av sin sjukdom kan Johanna inte ta bussen till skolan.

I går kom så det efterlängtade beskedet.
– De ringde från socialtjänsten och sa att vi skulle få hyra en lägenhet i Nacksta av Mitthem, säger mamma Harriet Olsén.
Fram till dess, höstterminen ut, har Johanna beviljats skolskjuts.
– Det känns skönt, säger Johanna Eriksson.
Att flytta känns också bra, många av skolkompisarna bor i Nacksta, så Johanna får närmare till dem på samma gång.
– Sen, när vi bor i Nacksta, kan jag gå med henne i rullstolen till skolan, säger Harriet Olsén.

Dessutom har skönsjungande Johanna kommit in på kulturskolan. Så i dag känns det bra. Men kampen har varit jobbig och Harriet Olsén tycker inte att man ska behöva slåss på det här viset.
– De måste kunna följa sina egna deviser, men när jag hänvisade till barnkonventionen kunde de inte besvara argumenten, säger hon.

Malin Elfving
060-197167
malin.elfving@st.nu

Min kommentar: Det känns alltid skönt att vara en VINNARE! Jag kommer alltid slåss för mina barn. Inget i livet är mer värdefullt än det. Äntligen tog Sundsvalls Kommun sitt förnuft till fånga och vågade titta över gränserna mellan de olika enheterna för att kunna bespara oss vårt lidande, Johannas trygghet, kommunens budget och dessutom får de åtminstone två kommuninnevånare som kommer vara en smula gladare och ha en gnutta framtidstro.

Bra jobbat! Känns det inte skönt att fått fatta ett klokt beslut?

//Enastående mamma

Inga kommentarer: